Mehr Demokraties Claudine Nierth erhåller Bundesverdienstkreuz

(Mehr Demokraties pressmeddelande)
2018-05-22
+++Grundlagens årsdag; Steinmeier hedrar demokratiaktivister+++

Claudine Nierth, talesperson för Mehr Demokraties styrelse förlänades den 22 maj, i anslutning till 69-årsdagen av grundlagen, med Förbundsrepubliken Tysklands Förtjänstorden av president Frank-Walter Steinmeier.

”Denna utmärkelse är helt klart ett erkännande och värdesättande av de senaste trettio årens demokratirörelse”, säger Claudine Nierth. Utmärkelsen uppfattar Nierth inte bara som ett erkännande för presterat arbete. ”Förtjänstorden är en sporre för oss att göra oss hårdnackat starka i kampen för mer demokrati genom val, omröstningar och medborgar-delaktighet”.

Nierth engagerar sig på ett enastående sätt för demokratin. Sedan 1998 är hon talesperson för förbundsstyrelsen i föreningen Mehr Demokratie, vilkens program är skapandet och utbyggnaden av direktdemokratiska verktyg. Claudine Nierth är en erkänd expert på detta område och en i hela Tyskland efterfrågad föredragshållare. Dessutom har hon gemensamt med Mehr Demokratie initierat talrika reformer i delstater och själv genomfört fem folkinitiativ.

Genom sitt credo: ”Politiken blir bättre när människorna är delaktiga!” sätter hon åter den frågan på politisk dagordning, hur kloka beslut nås på bästa sätt genom brett deltagande. ”Den förnuftiga trion med parlamentarism, direktdemokrati och medborgardialoger kommer att avgöra demokratins framtid”, säger Nierth.

Nierth visar oupphörligen på att även om grundlagen förutser folkomröstningar, har det tills idag försummats att införa sådana. Nyligen har mer än 72% av medborgarna uttalat sitt stöd för landsomfattande folkomröstningar.

Dessutom är hon aktiv i styrelsen för allmännyttiga förvaltningen i Hamburg och medlem i tillsynsrådet för GLS Treuhand Bochum – institutioner, som möjliggör att samhälleligt förändringsarbete får framgång.

Mer finns att läsa (på tyska) här:
https://www.mehr-demokratie.de/bundesverdienstkreuz/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.